joi, 9 iulie 2020

Muffins cu banane si fulgi de ovaz

Buna dragilor,
Azi va voi impartasi o reteta delicioasa si dietetica: briose cu banane si fulgi de ovaz.
Cantitatile sunt pentru 12 briose mari:


INGREDIENTE:
- 230 g fulgi ovaz;
- 2 banane coapte;
- 2 oua;
- 200 ml lapte (eu folosesc lapte de migdale neindulcit);
- 3-4 linguri miere de albine;
- 1 plic praf de copt;
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/2 scortisoara;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita de esenta de vanilie.

PREPARARE:
Amestec lichid: pasam bananele si adaugam ouale batute bine, mierea si laptele.
Amestec uscat: fulgii de ovaz se amesteca cu praful de copt, bicarbonat, scortisoara si sarea.
Se toarna amestecul lichid peste amestecul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza si se adauga esenta de vanilie.
Se toarna amestecul in forme de briose. Pentru a nu se prinde puteti unge tava cu ulei sau puteti folosi hartie speciala pentru briose.
Ornam cu seminte, migdale, stafide, afine, bombonele etc.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Dupa ce cuptorul s-a incalzit, bagam tava in cuptor 25 minute pana briosele devin aurii deasupra.
Se pot servi oricand ca o gustare sanatoasa.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu