miercuri, 25 noiembrie 2015

Campania de testare Hochland Tartino

Hochland Lansează Brânza Tartinabilă Tartino


Cei de la #Buzzstore si #Bucuria gustului mi-au oferit din nou ocazia sa testez un produs simpatic: branza tartinabila Hochland Tartino #buzztartino, disponibila in trei sortimente: Natur, Roşii şi Spanac. Sunt  realizate din ingrediente naturale si au fost create pentru a le aduce o noua sursa de inspiratie in bucatarie celor care isi doresc sa se bucure de sandvisuri savurose.














In plus, Hochland Tartino vine intr-un ambalaj inovativ: un tub, cu forme creative: steluţă, trifoi şi spaghetti, ce modeleaza branza diferit in functie de fiecare sortiment.

Cu ajutorul acestora, atât părinţii, cât şi copiii pot crea sandvisuri inedite, pregătirea mesei devenind un motiv de bucurie pentru întreaga familie.


     Deci, urmariti pagina de Facebook/BUZZStoreRomania si participati la concursurile pregatite. 
     Pentru a putea participa la urmatoarele campanii de testare, trebuie sa va inscrieti accesand urmatorul link: http://buzzers.ro/invite/5cfe3d70de204e4b9f91bb22094b76dd

Pupici.


miercuri, 18 noiembrie 2015

Decoratiuni de Craciun

38 days left .... pana la Craciuuuun! Sarbatoarea mea preferata. Miros de brad, scortisoara si portocale, clinchete de clopotei, zapada alba si pufoasa, brad impodobit cu toata familia si pisoii. Este sarbatoarea ce ne aduna si ne apropie pe toti. M-am gandit ca v-ar interesa decoratiuni ce le puteti face cu usurinta acasa. Iata o parte din cele ce mi-au atras atentia:



Pentru un miros de Craciun puteti incerca sa realizati diverse lumanari handmade ca cele din imaginile de mai jos:





































Have fun!

miercuri, 11 noiembrie 2015

Ce spune alimentatia despre noi? Beneficiile castravetilor





Buni sunt cruzi,
Dar şi muraţi

Şi-s aproape nelipsiţi

În salate îi găsiţi.




Hello tuturor!
     Astazi va voi vorbi despre beneficiile castravetilor. Desi este o leguma comuna, are extrem de multe beneficii pentru sanatate si este delicioasa.
Castraveţii sunt plante indigene în India, fiind cultivate pentru prima dată la poalele munţilor Himalaya. 

Beneficii:

1. Un singur castravete contine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.


2. Sunt o buna sursa de vitamine B si carbohidrati care iti vor reda energia de care ai nevoie pana la finalul zilei.

3. Indeparteaza aburul de pe oglinda din baie. Nu numai ca va elimina foarte repede aburul, dar va oferi baii tale o aroma proaspata.
4. Castravetii contin suficiente cantitati de zahar si vitamina B care vor inlocui pierdea nutrientilor din corp, in momentele intense. Cu un singur castravete vei mentine echilibrul nutrientilor din corpul tau si vei evita atat durerile de cap, cat si mahmureala.
5. Previne aparitia foamei. Consuma cateva felii de castravete intre mese si te vei simti satul.   
6. Daca ai probleme cu scartaitul balamalelor de la usi, aplica putin suc de castravete pe zona problema. Vei vedea ca scartaitul va disparea.

miercuri, 7 octombrie 2015

Ce spune alimentatia despre noi? Retete cu rosii

Folosesc rosiile in majoritatea mancarurilor, atat gatite, in smoothie-uri cat si in salate. Iubesc aceasta leguma delicioasa si o consum zilnic.
Iata 5 retete simple pe care le gatesc foarte des.

1.     Bruschete cu rosii si ardei
– Reteta pentru 4 persoane-

Ingrediente:
- 1 franzela tip bagheta.
- 5 rosii.
- 1 ardei gras galben.
- 1 ardei gras rosu.
- 4 catei usturoi proaspat.
-  ulei de masline.
-  marar proaspat.
- piper, sare.

Mod de preparare:
Taiem bagheta in felii potrivite care se prajesc intr-o tava bagata in cuptor la temperatura mare pana cand se rumenesc. Se curata cateii de usturoi si se taie in lungime. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile se decojesc apoi se taie in cubulete (de aproximativ 1 cm). Ardeii se taie cubulete si se amesteca cu rosiile, apoi totul cu ulei de masline, piper si sare dupa gust. Mararul se toaca marunt si se amesteca cu legumele. Umplutura obtinuta de aseaza pe feliile de paine. Bruschetele se servesc calde, ca aperitiv sau la micul dejun.
  
2.     Rosii si dovlecei la cuptor cu branza
– Reteta pentru 2 persoane-


Ingrediente:
-          1 lingura de unt.
-          1 lingura de ulei de masline.
-          1 ceapa mare taiata in felii mai mare pe lungime.
-          2 catei mai mari de usturoi: unul il taiati in felii subtiri si unul il tocati.
-          2 rosii mari taiate in felii a cate 3.5 cm.
-          2 dovlecei taiati in felii a cate 3.5 cm.
-          1 lingura de rozmarin proaspat tocat.
-          1 lingura de cimbru proaspat tocat.
-          1 cana mare de branza sau cascaval ras.
-          Sare si piper

Mod de preparare:
Se  incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Untul si uleiul le incingem intr-o tigaie apoi adaugam feliile de ceapa. Se calesc la foc mic pana devin aurii. Adaugam feliutele de usturoi si mestecam continuu. Ceapa calita trebuie imprastiata pe fundul vasului in care vom gati. Peste ea punem sare si piper si o lingura de branza. Intr-un bol mai mic amestecam usturoiul tocat impreuna cu rozmarinul si cimbrul. Tinand vasul intr-un unghi de 45 grade, vom incepe sa cream straturile. Vom pune feliile de dovlecel peste care adaugam 2 lingurite de branza si 1 lingurita din amestecul de usturoi, sare si piper. Continuam cu un strat de felii de rosii peste care adaugam amestecul de usturoi si 2 lingurite de branza. Continuam sa construim alternativ randurile pana umplem vasul. In general, in vasul meu pot construi 8 randuri. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si coaceti 40 minute dupa care adaugati restul de branza. Mai coaceti la cuptor pana branza se topeste si devine aurie.

3.     Smoothie cu rosii si morcovi
– Reteta pentru 2 persoane-

Ingrediente:
-          4 morcovi medii taiati in bucati a cate 1,5 cm.
-          6 rosii medii.
-          1 fir de sare.
-          1 tulpina de telina.
-          1 lingurita de piper.
-          2 cuburi de gheata (in caz ca vreti sa va racoriti).
-          2 linguri de zeama de lamaie.

Mod de preparare:
            Congelati timp de 30 de minute morcovii si rosiile. Le veti pune in blender apoi treptat veti adauga telina si restul de ingrediente.  Este delicious si foarte sanatos.


4.     Supa de rosii
– Reteta pentru 8 persoane-


Ingrediente:
-          10 rosii oparite decojite si taiate bucati mici.
-          2 morcovi.
-          2 tulpini de telina.
-          1 ardel gras.
-          1 ardel iute (optional).
-          paste (melci, spirale sau fidea).
-          patrunjel tocat
-          cimbru proaspat.
-          oregano proaspat.
-          Sare si piper.

Mod de preparare:

Taiati legumele (in afara de rosii) in cuburi mici si caliti-le in putin ulei cu un pic de sare si piper. Cand legumele s-au calit adaugati apa (in functie de cata supa vreti sa faceti), cimbru si oregano apoi lasati fiarba. Adaugati rosiile cand legumele sunt aproape fierte, Apoi taiati ardeiul iute pe jumatate, indepartati semintele, taiati-l in fasii subtiri si puneti-l in oala. Puneti pastele in supa si lasati la foc mic pana ce acestea s-au fiert. La final adaugati patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si piper.

5.     Tortellini cu sunca si rosii
-         Reteta pentru 4 persoane-
Ingrediente:
- 1 punga Tortellini con carne (250g) eu le folosesc pe cele de la Monte Banato.
- 2 cepe.
- 5 rosii.
- 2 catei usturoi proaspat.
-  smanatana (dupa gust).
-  busuioc proaspat.
- piper, sare.

Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se clatesc cu apa rece. Tocam ceapa marunt, apoi o adaugam in tigaia incinsa cu ulei si o calim 5 minute. Apoi tocam rosiile cubulete sau bucati mai mare (dupa gustul dumneavoastra) si le adaugam peste ceapa. Lasam sa dea un clocot, dupa care adaugam busuiocul impreuna cu cateii de usturoi tocati marunt. Adaugam smantana, condimentam cu piper si sare, apoi adaugam pastele. Amestecam si lasam sa dea un clocot. Se servesc fierbinti.

Enjoy!!

Alice.

Ce spune alimentatia despre noi? Beneficiile rosiilor

Unii spun ca daca mananci picant, vei trai mai mult.
Ca daca mananci carne vei trai cu 10 ani mai putin. Altii spun ca daca mananci legume vei trai 100 de ani.

Totusi ce inseamna o alimentatie sanatoasa si echilibrata?

Inca din adolescenta am fost mereu complexata de felul in care arat. Desi aveam o greutate normala, mi se parea ca sunt grasa uitandu-ma in oglinda. 
In liceu, in facultate ... aceeasi poveste. 
Am aflat de dieta Rina de la una din prietenele mele si apucandu-ma de slabit, m-am documentat despre alimentatie, stil de viata sanatos. Am aflat ca pot manca orice, dar cu moderatie. Am invatat ca micul dejun nu trebuie sa lipseasca, ca mesele la ora fixa sunt esentiale, ca ultima masa sa nu fie dupa ora 18.00 si am descoperit ... legumele.
Cosul de legume ne ofera un calendar foarte util pentru a sti exact ce perioada a anului corespunde cu fiecare leguma. Astfel, putem sti exact ce gasim in piata sau la aprozar.

Fiecare meniu al meu contine legume, mai ales salate. Beneficiile nu au intarziat sa apara: energie mai multa, varietate de gusturi si combinatii, un ten mai luminos. In urmatoarele randuri va voi prezenta beneficiile rosiilor.


Rosiile provin din America de Sud si sunt cultivate de sute de ani pentru gustul lor dulce si aromat si pentru efectele benefice ce le au asupra sanatatii noastre.
Valorile nutritionale pentru 149 de grame de rosii sunt urmatoarele:
·         Calorii - 26,8 kcal
·         Proteine - 1,3 g
·         Vitamina A - 1241 UI (unitati internationale)
·         Vitamina C - 18.9 mg
·         Vitamina E - 0,8 mg
·         Vitamina K - 11,8 mcg
·         Tiamina - 0,1 mg
·         Niacina - 0,9 mg
·         Vitamina B6 - 0,1 mg
·         Acid folic - 22,3 mcg
·         Acid pantotenic - 0,1 mg
·         Colina - 10 mg
·         Betaina - 0,1 mg
·         Grasimi - 0,3 g (0,1 g grasimi polinesaturate, 4,5 mg acizi grasi omega-3, 119 mg acizi grasi omega-6)
·         Calciu - 14.9 mg
·         Fier - 0,4 mg
·         Magneziu - 16,4 mg
·         Fosfor - 35,8 mg
·         Potasiu - 353 mg
·         Sodiu - 7,5 mg
·         Zinc - 0,3 mg
·         Cupru - 0,1 mg
·         Mangan - 0,2 mg
·         Fluor - 3,3 mcg
·         Fitosteroli - 10,4 mg
·         Apa - 141 g
Cele mai importante beneficii ale rosiilor sunt:
- previn si ajuta la vindecarea cancerului, este antibacteriana, protejeaza sistemul imunitar si previne bolile cardiovasculare.
- protejeaza pielea impotriva efectelor nocive ale radiatiilor ultraviolete si previne aparitia melanomului malign.
- previne aparitia bolilor precum Alzheimer.
- intariresc oasele - Vitamina K si Calciul, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul din rosii s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelenta de prevenire a osteoporozei.
- imbunatatesc vederea datorita vitaminei A ce o contin.
- mentin parul sanatos.
- pierderea excesului de kilograme deoarece sunt sarace in grasimi saturate si calorii.

STIATI CA:
-                     In anii 1700, oamenii credeau ca rosiile sunt otravitoare? Atunci rosia a primit porecla de ‘mar otravitor’. Problema nu erau însă roşiile, ci farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite.
-                      China este cel mai mare producator de rosii?
-                      Americanii mananca aproximativ 10 kg de rosii pe an?
-       Rosia poate fi denumita ‘piersica lup’ datorita denumirii sale stiintifice  Lycopersicon lycopersicum?
-                      Rosiile nu trebuie pastrate la frigider? Aerul rece le impiedica sa se coaca. Pentru a fi cat mai gustoase se tin la temperature camerei.
-                      Primele rosii erau galbene?
-                      Exista 10.000 de tipuri de rosii in intreaga lume?
-                      Rosiile din punct de vedere botanic sunt fructe?

In urmatoarea postare va voi prezenta cateva retete pe care le fac destul de des intrucat sunt delicioase.

Alice.

luni, 5 octombrie 2015

DIETA RINA

     Aceasta este dieta care m-a ajutat sa slabesc 21 de kilograme in 6 luni. Am avut multa incredere in ea deoarece nu e ca oricare alta dieta, e foarte permisiva. Va las sa cititi cu atentie si daca aveti intrebari puteti sa imi scrieti.

Dieta Rina - 90 zile 

 La baza dietei Rina sta regimul disociat, lucru ce inseamna ca stomacul nostru va primi in fiecare zi doar un tip de aliment pe care il va digera cu usurinta. Esential este sa pastram ordinea zilelor. Dieta incepe cu ziua proteinelor, urmata de ziua amidonului, a carbohidratilor si a vitaminelor. Aceasta ordine se va repeta timp de 90 de zile, insa, o data pe luna, dupa ziua fructelor si inainte de ziua proteinelor, vom bea doar apa si alte lichide (cafea si ceai, apa minerala ).

Reguli de baza:

1. Micul dejun este acelasi in fiecare zi pe tot parcursul dietei, fructe ,consumate inainte de pranz cu 2 ore (sau din 2 in 2 ore daca ne este foame). Perioada de purificare a organismului durează de la ora 4:00 a.m. până la 12.00 Pe durata acestei perioade, este recomandat să mâncaţi fructe, legume, seminte crude, alune fistic (oleaginoase ) şi să beţi multe lichide (apă plata,minerala sau ceai neîndulcit). Se respecta distantele intre mese adica dimineata de la ora 4 pana in ora 12 fructe .
   Dupa ultima masa de fructe la 2 ore se ia pranzul zilnic, fara gustari intre pranz si cina sau dupa! Ultima masa este la cel tarziu ora 20;
-se recomanda ca mesele sa fie dupa in interval de cel putin 3-4 ore de pauza, deci este recomandata instituirea unei discipline: pranzul si cina trebuie sa fie intr-un interval de timp fix – intre 12 si 14 si intre 18 si 20.
-este admisa consumarea painii - cate 2-3 felii - in zilele de PROTEINE SI AMIDONURI. -din meniul de la pranz se consuma si seara, doar cantitatea difera: cina este la 1/2 fata de pranz.
-in ziua de PROTEINE:se alege in meniu doar una din proteine, pentru a fi consumata, neadmitandu-se a se amesteca tipurile de proteine intre ele. Adica nu se vor consuma si oua si lactate sau carne, ci doar una din ele.

2. Cea de-a doua parte a zilei, perioada de ingestie, durează de la prânz până la ora 20:00. Această perioadă este destinată prânzului şi cinei. Nu contează atat de mult cantitatea de alimente ingerată cât aspectele   legate de combinarea acestora şi intervalul între mese.
- în zilele de proteine, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între prânz şi cină.
- în zilele de amidonuri şi în zilele de carbohidraţi, pauza între prânz şi cină trebuie să fie de minim 3 ore.  
In zilele de vitamine, puteţi mânca din 2 în 2 ore.   

3. Cea de-a treia perioadă zilnică este denumită perioada de digestie şi durează de la ora 20:00 până la ora 4:00 dimineaţa. Pe durata acestei perioade, trebuie să vă abţineţi de la orice fel de mâncare.
Dupa cele 90 de zile de dieta, urmeaza perioada de mentinere, care dureaza alte 90 de zile. In aceasta perioada poti manca normal, dar micul dejun trebuie mentinut cu fructe.
O data pe luna se va tine zi de detoxifiere in care se va bea doar lichide sau consuma doar fructe si legume ( o zi de vitamine in plus )
Ciclul de 4 zile se reia pe durata a 90 de zile, in exact aceasta ordine si fara a sari peste vreo masa. Este esential sa bei cat mai multe lichide: apa plata sau minerala, ceai sau cafea.
se admit salate in orice zi din: rosii, castraveti, ardei gras, salata verde, ceapa, praz, ciuperci ridichi, varza.
-se admite consumul condimentelor naturale,proaspete sau uscate.
-se admite folosirea uleiului in cantitati  mici la salate si mancaruri,a otetului.
-se admite consumul de sare, dar in cantitati cat mai mici.

LEGUME PERMISE ZILNIC

Varza,ciuperci,morcov,telina,broccoli,spanac,conopida,gulii,vinete,rosii,castraveti,ridichi,ceapa,usturoi,salata,urzici,loboda,hrean,dovlecei,ardei,andive,anghinare,masline,cicoria,pastarnac,stevie,spanac,loboda,conopida,praz,muraturile zilnic cu exceptia zilei de vitamine !

1 Ziua proteinelor
2 Ziua amidonului – Legume cu amidon
3 Ziua carbohidratilor 
4 Ziua vitaminelor – fructe/legume
1 ZIUA DE PROTEINE 
In zilele de proteine, trebuie sa existe un interval de cel putin 4 ore intre pranz si cina.
NU combinati diferite tipuri de proteine alimentare(carne si lactate, carne si oua sau lactate si oua)
- piept de pui, somon, vita, salam, carnaciori, pulpe de pui, pastrav, cotlet de porc, hamburger de pui, conserva ton, scoici, ciocanele pui, conserva sardele, coaste slabe de porc, curcan, tofu,laptele din soia
- vinete, rosii, usturoi, conopida, varza verde si rosie, praz, andive, broccoli, varza de bruxelles, morcovi, castravete, ardei gras, masline, gulie, dovlecei, telina, spanac, hrean, castraveti murati, rucolla, ridichi rosii
- oregano, rozmarin, patrunjel frunze, ulei masline, mustar, ghimbir, sare, piper
- branza degresata, parmezan, branza feta, iaurt dietetic, mozzarella,
Mic dejun  fructe – mere,pere,piersici,banana,portocale,struguri,capsuini,zmeura,pepeni,etc.
Pranz  carne fiarta,la cuptor  sau fripta ,peste,pui,vita, sau 3oua (fierte/prajite) sau lactate-branza,iaurt,cascaval, lapte de soia,ovaz,migdale,orz ,+ legumele permise gatite cu carne sau fara la cuptor,sau salate   La alegere  o grupa de proteine din cele de mai sus, nu se combina intre ele!Se poate servii mancarea alaturi de salate sau muraturi.
  Cina   intotdeauna ca la pranz dar,jumatate din cantitate

2 ZIUA  ALIMENTELOR CU AMIDON (legume cu amidon)
- In zilele de amidonuri si carbohidrati, pauza intre pranz si cina trebuie sa fie de minim 3 ore.
Legumele din aceasta zi sunt  varza acra, ceapa, cartofi, porumb boabe, usturoi, rosii, morcovi, ardei, ciuperci, mazare, praz, conopida, broccoli, fasole verde sau boabe, castraveti murati, telina, frunze de papadie, varza creata, dovlecei, vinete, ardei iuti,fasole galbena,boia, pasta rosii, chimen, dafin, piper, nucsoara, maghiran, sofran, pudra de chilli, sos tabasco, patrunjel verde, tarhon, soia, orez, linte, fasole uscata, fulgi de soia, naut, mei, migdale. Humus,pateu vegetal
Mic dejun fructe
Pranz  legumele cu amidon , OBLIGATORIU fierte(supe,innabusite,la cuptor) plus legumele permise zilnic.
Cina  cantitate mai mica fata de ce s-a servit la pranz

3 ZIUA CARBOHIDRATILOR 
CARBOHIDRATI
- faina alba, faina integrala, faina de hrisca, faina de porumb, cus-cus,spaghete, lasagna, cus-cus, foietaj, paste integrale, taitei, graham, paste cu spanac, tortilla,mamaliga,sare, zahar, ulei, masline, sos pesto, menta, zeama lamaie, praf de copt, rosii, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel verde, morcovi, capere, vinete, sparanghel, nuci,sfecla rosie,salata de varza, marmelada, se mananca prajiturele, ciocolata neagra OBLIGATORIE in aceasta zi.
Mic dejun fructe
Pranz paste cu legumele permise zilnic ,pizza vegetariana, supa de galusti,mamaliguta sau paine  (4-5 felii) cu mancare din legumele permise zilnic,
 Cina  obligatoriu  4 patratele ciocolata neagra sau de menaj + produse de patiserie,prajituri,clatite,biscuiti,, ,prajitura bazata pe aluat, pandispan,cozonacel, inghetata,budinca,tarte,clatite,coliva,napoliane,biscuiti,saratele,covrigei,pufuleti .

 4 ZIUA VITAMINELOR – FRUCTELOR /LEGUMELOR 
 - In zilele de vitamine, se manca fructe /legume din 2 in 2 ore pe TOT PARCURSUL ZILEI ,PANA LA ORELE 20
Se poate servii pana la amiaza fructe iar dupa legume (cele permise zilnic ),supe,  crude, coapte,salate  sau fierte fara adaos de zahar, seminte  de dovleac,floarea soarelui,alune -crude,nuci,fistic,migdale (oleaginoase), fructe uscate, salate fara adaos de ulei si foooarte putina sare sau mancare din legumele permise zilnic dupa amiaza.

ZIUA 1: Proteine
Carne sau lactate sau oua
Puteti alege la pranz intre 200 g - 250 g carne sau 200 g - 250 g lactate sau 2-3 oua mari plus o cantitate considerabila de legume permise zilnic. La cina trebuie sa injumatatiti cantitatea de proteina, nu si cantitatea de legume.

Mic dejun: fructe(1 fruct), seminte(25 g la o masa), legume din 2 in 2 ore
Pranz: 

Sugestii de retete:
1. Pulpe la gratar (eu evit sa mananc prajit, le fac la gratar sau la cuptor) - aici mananc cat sa ma satur, nu exista o cantitate ideala alaturi de o salata (1 rosie, avocado, castravete, 1 lingura de ulei de masline(aici folosesc lingura de ulei care e permisa zilnic), eu mai pun si o lingura de otet balsamic).

2. Omleta din 3 oua (eu o fac cu legume - 1/2dovlecel zuchini si 1 ardel)

3. Salata din 3 oua fierte (salata verde, avocado, etc.)

4. Salata cu cubulete de cascaval (salata verde, avocado, etc.)

- eu mananca avocado cam in toate salatele, are multe proteine si e f sanatos
- este voie 1 lingura de ulei in aceasta zi

5. Piept de pui la gratar cu salata

6. Alte tipuri de carne gatite prin fierbere sau la gratar, peste


!!! Pauza intre cina si pranz trebuie sa fie de 4 ore
!!! Nu e voie de gustari intre mese
!!! Cina trebuie luata maxim la ora 20. Dupa, nu e voie sa consumam decat apa sau ceai
!!! Se beau minim 2 litri de apa (ceai neindulcit) in fiecare zi. Dimineata beau o cafea indulcita cu indulcitor. Am o bautura preferata (1 bucatita de ghimbir pe care il strivesc cu dispozitivul de strivit usturoi, 2 lingurite de miere si zeama de la o jumatate de lamaie, amestec pana se dizolva mierea si adaug 1 litru de apa - e foarte bun la gust si pentru imunitate. Beau 1 litru cam la 3 zile, consumat in exces irita gatul).

Cina: aceeasi mancare ca la pranz, dar injumatatita cantitatea

ZIUA 2: AMIDON
Cantitatea de amidon pentru pranz este de 400 g (dupa gatire) la care se adauga legumele permise zilnic, iar la cina 200 g amidon plus legumele. Orezul face exceptie si va fi cantarit inainte de gatire (120 g toata ziua  impartit astfel: 80 g la pranz si 40 g la cina).
Mic dejun: fructe(1 fruct), seminte(25 g la o masa) legume din 2 in 2 ore
Pranz:

1. Orez (il fieb in apa, fara ulei si pun un pic de sare - nu e minunt, dar combinatia care o fac la sos e super). Fac un sos (eu ii zic garnitura la orez :) ) astfel: toc o ceapa mica, o calesc intr-o lingura de ulei, adaug 1 morcov ras, suc de rosii, busuioc apoi pun 2-3 linguri de fasole(fierte sau la conserva) si 2-3 linguri de porumb, sare. Mananc acest amestec alaturi de orez. Aceasta cantitate se imparte in pranz si cina.

2. Cartofi la cuptor cu castraveti murati (eu fac 5 cartofi pe care ii impart in 3buc la pranz si 2 buc la cina). Ii fac asa: ii tai feliute, ii ung cu un pic de ulei de masline, sare si ii pun intr-o tava tapata cu hartie de copt. Ii dau la cuptor si din cand in cand ii amestec. Uneori in loc de castraveti sau muraturi, ii mananc cu 2 linguri de fasole si 2 linguri de porumb alaturi de mujdei de usturoi. Sunt deliciosi :)

3. Salata orientala: cartofi fierti (aceeasi cantitate ca mai sus), 5 morcovi fierti, cativa ardei in otet, masline nesarate si 1 lingura de ulei de masline.

4. Mai sunt pastaile si orice legume ce contin amidon.

!!! Pauza intre pranz si cina trebuie sa fie de minim 3 ore.
!!! Nu e voie de gustari intre mese

ZIUA 3: CARBOHIDRATI
120 g paste fainoase sau malai cantarite inainte de gatire sau 4-5 felii de paine sau diferite aluaturi din 250 g faina. Acestea vor fi consumate impreuna cu legumele permise zilnic.
Mic dejun: fructe(1 fruct), seminte(25 g la o masa) legume din 2 in 2 ore
Pranz:

Parerea mea e ca aceasta zi e de rasfat :)

1. Spaghetti (120g) fierte. Eu sosul il fac dintr-o ceapa, 1 morcov mai mic (calite intr-o lingura de ulei), cu 1 dovlecel zucchini si 1 ardel, sos de rosii, sare si busuioc

2. Pizza vegetala (legume multe)

3. 3 covrigi

In aceasta dieta e permisa si painea. Nu am scris nimic de ea pentru ca eu am scos-o de tot din alimentatie. Daca imi e pofta, in aceasta zi mananc o felie (doar de pofta). M-am obisnuit, nu ii simt lipsa.

-este admisa consumarea painii - cate 2-3 felii - in zilele de PROTEINE SI AMIDONURI

Cina: 
- obligatoriu 4 patratele ciocolata neagra sau de menaj (min 70% cacao) - ciocolata e obligatorie in aceasta zi + 3 produse de patiserie (maxim 200g) sau 1 prajitura sau 3 clatite sau 120 g biscuiti sau prajitura bazata pe aluat - 120 g sau 120 g pandispan sau 120g cozonac sau 3 cupe de inghetata,budinca,tarte,napoliane,biscuiti,saratele,covrigei,pufuleti (toate cate 120 g) . Ideea este ca cina sa nu depaseasca 500 kcal.

Ziua 4: VITAMINE
 - In zilele de vitamine, se manca fructe /legume din 2 in 2 ore pe TOT PARCURSUL ZILEI ,PANA LA ORELE 20
Se poate servii pana la amiaza fructe iar dupa legume (cele permise zilnic ),supe,  crude, coapte,salate  sau fierte fara adaos de zahar, seminte  de dovleac,floarea soarelui,alune -crude,nuci,fistic,migdale (oleaginoase), fructe uscate, salate fara adaos de ulei si foooarte putina sare sau mancare din legumele permise zilnic dupa amiaza.

Sincera sa fiu, seara cand ajung de la servici imi fac o salata (rosie, avocado, un pic de ulei de masline si un pic de otet balsamic)

ATENTIE
!!!O data pe luna se va tine zi de detoxifiere in care se va bea doar lichide sau consuma doar fructe si legume ( o zi de vitamine in plus ) Eu am tinut zi de apa !!! Zilele sunt: 29, 58 si 87.

Dupa cele 90 de zile de dieta, urmeaza perioada de mentinere, care dureaza alte 90 de zile. In aceasta perioada poti manca normal, dar micul dejun trebuie mentinut cu fructe. In cazul in care nu slabesti cat ti-ai propus, poti tine o luna de mentinere (daca slabesti cat de putin in luna aceasta inseamna ca mentinerea a fost tinuta corect) si apoi sa mai tii o data Rina pana ajungi la greutatea ideala. In aceste 3 luni, poti slabi max 20 kg.

     Cam asta e dieta. Prima luna, vei slabi mult. Din a 2 a luna, e indicat sa faci niste exercitii fizice deoarece vei slabi mai putin. In prima luna am dat jos 6,700 kg. Fizic, ma simt mult mai bine ca inainte deoarece mananc educat si sanatos, fructele si legumele imi dau multa energie. Ambitia e cea mai importanta si ai sa vezi ca atunci cand hainele iti vor ramane din ce in ce mai mari si toata lumea din jur o sa te complimenteze o sa ai un sentiment de multumire si mandrie de sine care te va face sa tii in continuare, te va motiva enorm! Eu asa patesc! 

Succes!

Pupici,

Alice.