Hello tuturor! Ce mancam azi?
Gogosi
Timp de preparare:
Timp de
preparare: 60 min
Timp de
gatire: 30 min
Gata in:
1 h si 30 min
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 150 ml lapte cald
- 2 oua;
- 70 gr zahar
- 15 ml rom;
- 39 ml ulei;
- vanilie dupa gust;
- 1 varf lingurita sare;
Preparare:
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu
drojdia si cateva linguri de faina, se lasa la crescut o jumatate de ora. Restul
de lapte impreuna zaharul ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia, se pun intr-o
craticioara pe foc, se incalzesc, se adauga si drojdia crescuta, apoi se pune
faina trepetat, se face un aluat framantandu-se pana nu se mai lipeste,
Se mai pune un pic de ulei si se mai framanta
ca pe cozonac, se lasa la crescut o ora, la cald, apoi acoperim vasul cu un
prosop.
Se intinde o foaie de 1 cm, se taie cercuri cu
un pahar, apoi se coc in uleiul incins. Se pudreaza cu zahar pudra in care s-a
pus zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu