luni, 7 martie 2016

Meniul special al zilei - 8 Martie 2016

Astazi e o zi speciala pentru toate femeile, mamicile si fetitele! La multi ani! Va voi propune un meniu special pentru ziua de azi.

Paste cu ciuperci in sos alb


Numarul de porții: 4 porții 

Timpul de preparare: 10 minute

Timpul de gătire: 15 minute

Gata în: 25 minute

Dificultate: Foarte ușor 

Ingrediente:- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.


Preparare:
     Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, se pune o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, apoi se pun pastele la fiert. Se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute).
     In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele pentru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete. Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.
     Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.
     Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.


Milkshake cu capsune si banane



Numarul de porții: 2 porții Timpul de preparare: 10 minuteGata în: 10 minuteDificultate: Foarte ușor 



Ingrediente:

- 1 cana capsune proaspete 
- jumatate de cana lapte
- 1 banana
- miere dupa gustul fiecaruia
- gheatza pisata

Preparare:
     Capsunele  se pun in blender alaturi de banana taiata feliute se mixeaza pana se omogenizeaza se adauga laptele intr-un pahar inalt se pune ghetza pisata, apoi turnam milkshake-ul
     Se agata o capsuna fermecatoare de marginea paharului, se infige un pai si gata! Sa-l savurati cu placere!


Yum yum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu