Astazi va voi prezenta un meniu delicios compus din 3 preparate pe care le puteti prepara special pentru familie. Pofta buna!
Salata boeuf de post
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor
Ingrediente:
- 10 cartofi;
- 5 morcovi;
- 1 telina;
- 1 mar;
- 400 g mazare;
- maioneza de post (o puteti prepara din 2 avocado cu putin ulei);
- 2,3 lingurite de mustar;
- castraveti acri (dupa gust);
- sare, piper.
Preparare:
Morcovii,telina si marul, se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime si se fierb alaturi de cartofii spalati foarte bine intr-o oala mai mare.
Dupa ce au fiert si s-au racit, cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici. La fel se procedeaza si cu celelalte legume si se amesteca mazarea, cu castraveciorii taiati cubulete.
Se adauga mustarul,sare,piper,cimbru,maioneza dupa gust si se amesteca usor. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs.
Ciuperci umplute cu branza de vaci
Numarul de porții: 3 porții Timpul de preparare: 10 minuteTimpul de gătire: 30 minuteGata în: 40 minuteDificultate: Foarte ușor
Ingrediente:- 9 ciuperci mari;- 200 g branza de vaci;- 1 lingura de unt;- 3 fire de ceapa verde;- 1 catel de usturoi;- 1/2 legatura de marar;- 2 oua;- sare, piper;
Preparare:
Ciupercile se spala si se indeparteaza piciorusele, avand grija sa ramana intacte palariile.
Picioarele ciupercilor,usturoiul si ceapa verde se toaca marunt si se pun la calit in unt.
Dupa ce se raceste se amesteca cu ouale, branza de vaci si mararul tocat marunt.
Condimentam cu sare si piper.
Ciupercile se umplu cu aceasta compozitie si se dau la cuptor pentru 30 minute pentru gratinare.
Se servesc fierbinti, ornand cu ceapa verde tocata marunt si patrunjel verde.
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 8 oua;
- 250 g zahar;
- 900 g iaurt;
- 100 g stafide;
- 200 ml ulei;
- zahar pudra;
Preparare:
Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.
Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie.
Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Foile de plăcintă se împart în trei.
Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei.
Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide. Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar va reveni la normal după ce se scoate din cuptor.
Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.
Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie.
Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Foile de plăcintă se împart în trei.
Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei.
Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide. Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar va reveni la normal după ce se scoate din cuptor.
Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.
Bon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu