joi, 17 martie 2016

Painea lui Ezekiel

     Asa cum v-am povestit intr-o postare anterioara, Painea lui Ezekiel este o paine recomandata pentru continutul scazut de zahar, poate contine grau, orz, linte, mei, alac. 
     Aceasta este o sursa bogata de proteine si are 18 aminoacizi, care ajuta foarte bine digestia, creste absorbtia de minerale in organism.
Reteta nu este deloc grea. 


Ingrediente:
- 1/2 cana faina de orez;
- 1/4 cana faina de boabe de fasole sau bob;
- 1/4 cana faina de mei;
- 1 cana faina de grau spelta;
- 1/2 cana faina de linte;
- 1/4 cana ulei de masline;
- 1 lingura de sare;
- maia din drojdie;
- apa.

Preparare:
Se prepara maiaua din apa calda cu putin zahar, in care se dizolva drojdie de bere proaspata si se ingroasa cu putina faina de grau spelta; se lasa o jumatate de ora la cald, pana incepe sa creasca.
Se amesteca toate tipurile de faina si se adauga maiaua diluata cu 200ml apa la temperatura camerei in care ati pus si sarea, apoi uleiul si se framanta. Dupa ce s-a incorporat toata faina, se lasa la dospit, acoperind aluatul; temperatura trebuie sa fie constanta si mai ridicata.
Se portioneaza in forme rotunde, ca niste chifle si se coace la foc potrivit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu