miercuri, 9 martie 2016

Meniul zilei - 9 Martie 2016

Buna dimineata tuturor! Astazi v-am pregatit o reteta foarte interesanta: Mucenici moldovenesti sau Sfinti cum spunem noi in Moldova. Este o reteta usor de facut si absolut delicioasa. Pofta buna.

Mucenici moldovenesti


Numarul de porții: 2 porții 

Timpul de preparare: 2 ore

Timpul de gătire: 40 minute

Gata în: 2 h, 40 m

Dificultate: Foarte ușor 


Ingrediente:

- 1 kg faina;- 2 lingurite drojdie;- 250 g zahar;- 200 ml lapte cald;- 150 g unt;- 5 linguri ulei;- 60 g rom;- 5 oua;- vanilie;- coaja de lamaie si miere de albine;- nuca macinata.


Preparare:

     Se pune faina intr-un lighean, se adauga maiaua (obtinuta din 100 ml lapte cald, 50 g drojdie, 3 lingurite de zahar si putina faina), laptele caldut si incalzit cu 250 g zahar, galbenusurile frecate cu sare si 150 g unt topit.
     Se framanta bine, se adauga albusurile batute spuma si se framanta bine cam 30 de minute.
     La sfarsit se mai adauga 5 linguri de ulei si se lasa aluatul la dospit circa 2 ore.
     Din aluat se fac snururi groase de un deget, care se impletesc si rasucesc in forma de 8. In tava unsa cu ulei se pun "sfintisorii", care se ung pe deasupra cu ou batut.
     Se rumenesc in cuptorul bine incins, se scot, se ung cu miere din belsug si se presara cu nuca macinata.

Yum yum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu